Ronde hoeksteen makkelijker voor veegmachines

Peter van de Ven

Een ronde hoekoplossing in bestrating maakt het vegen met de veegmachine makkelijker. Door de ronde borstel blijft er in een haakse hoek altijd vuil liggen.

Op aangeven van en bedacht door collega’s van Stadsbeheer is een speciale oplossing ontwikkeld in samenwerking met een leverancier, de hoeksteen met een ronding.

De nieuw ontwikkelde hoeksteen voldoet aan alle wensen. Een ronde hoek om makkelijker te kunnen vegen, maar ook een rechte hoek zodat het straatwerk goed aansluit. Twee vliegen in een klap dus.


Mooie innovatie

Reden van deze ontwikkeling was een vraag vanuit Schone Stad. De standaard haakse hoekstenen bemoeilijken het vegen van bijvoorbeeld parkeervakken met de veegmachine. De wens van Schone Stad was een ronde hoek in de trottoirbanden.  Deze hebben wel een nadeel, namelijk veel hakwerk voor het straatwerk. Het ziet er slordig uit en in de ruimtes tussen de stenen groeit makkelijk onkruid.

De nieuw ontwikkelde hoeksteen zal veel gemak opleveren bij het vegen, maar bovendien sluit het straatwerk er netjes op aan. Een mooie innovatie die vanaf nu in Rotterdam wordt toegepast.
Waar toegepast

De nieuwe hoekstenen worden inmiddels toegepast in de Grassenbuurt in Ommoord, en de volgende projecten zijn: Hudsons in Delfshaven, Zalmplaat Hoogvliet en Huniadijk in IJsselmonde.
©2020 All rights reserved Privacy verklaring -
Cookie verklaring -
Disclaimer -
Voorwaarden -
Beheer door
Scroll naar boven