Vragen over aanmelden en andere website instructies

Wil je meedoen met de community van CROW Levende Stad? Bekijk hieronder stap voor stap de website uitleg.

Aanmelden

Meld je aan op de homepage van crow.nl (opent in nieuw tablad). Klik via deze pagina (je verlaat hiermee de CROW Levende Stad omgeving en komt op de crow.nl omgeving) op 'bestellen' en doorloop de stappen. Deze bestelling is gratis.
 

Je kan nadat je dit proces hebt doorgelopen via je 'mijn crow'-account inloggen op de website van CROW Levende Stad. Tijdens het inloggen verlaat je kort de CROW Levende Stad website, maar na het inloggen word je teruggestuurd. Dit komt omdat CROW werkt met 'Single Sign-on'. Dit betekent dat zodra je ingelogd bent in 'mijn crow', je ook ingelogd bent op de website van CROW Levende Stad als je deze bezoekt. Ben je niet ingelogd als je op de CROW Levende Stad website komt? Klik dan rechtsboven op 'inloggen'.
 
 


Profiel instellen

Om je profiel in te stellen, log eerst in op de website van CROW Levende Stad. Klik vervolgens rechts bovenin op 'mijn profiel'. Deze knop staat op de plek waar eerst 'inloggen' stond. Via deze knop kan je klikken op het bovenste menu item, dat ook 'mijn profiel' heet.

Kies bij 'Upload bestand' een foto van jezelf. Deze foto mag niet groter zijn dan 1MB.
Vul de gegevens eronder verder in.

Je e-mailadres, telefoonnummer, LinkedIn en Twitter kan je eventueel afschermen. Deze zijn dan niet zichtbaar voor anderen (NB. als je de gegevens op 'openbaar' laat staan, zijn deze alsnog alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers van de CROW Levende Stad website).

Je kan ook je hele profiel afschermen van de website door op 'verberg mijn profiel' te klikken. Klik vervolgens op 'opslaan'.
 

 


Praktijkvoorbeelden uploaden

Log eerst in op de website. Zodra je bent ingelogd en je gaat naar de pagina 'Praktijk' zie je een extra button verschijnen met 'Voeg content toe'. Klik hier op.
 

Vul bij 'titel' de titel van je praktijkvoorbeeld in.

Vul bij 'inhoud' de tekst in die je mee wil geven aan het verhaal.

Bij 'motiviatie' vul je in waarom je deze tekst op de website geplaatst wil hebben. Let op: wat je invult bij 'motivatie' wordt niet getoond zodra het bericht online staat. Dit bericht is uitsluitend voor de webmaster.

Bij 'Kies een bestand of plaats een bestand hier' kan je een bestand (bijvoorbeeld een PDF) uploaden (vooralsnog verplicht). Je kan maar één bestand per Praktijkvoorbeeld meesturen. Dit bestand mag niet groter zijn dan 50MB. Heb je meer bestanden die toegevoegd moeten worden? Of is je bestand groter dan 50MB? Neem dan contact op via community@crow.nl.

Druk vervolgens op 'verzenden'.


Leden zoeken

Ingelogde leden kunnen zoeken naar andere leden via de ledenpagina. Klik daarvoor op 'leden'. Op de leden pagina zie je alle leden die hun profiel niet verborgen hebben op de website. Je kan op de naam van een lid klikken om zijn of haar niet afgeschermde gegevens te bekijken. De mogelijkheid om contactgegevens te delen is in het leven geroepen om kennisuitwisseling te bevorderen. Je kan via de profielpagina van een lid ook zien welke content hij of zij geplaatst heeft.

 


Werken in groepen

De CROW Levende Stad website heeft ook de feature 'Groepen'. Op de pagina 'Groepen' zijn de verschillende groepen te vinden. Een groep kan 'open' zijn (iedereen kan zonder toestemming lid worden), of 'besloten' (lidmaatschap van de groep kan aangevraagd worden, een moderator keurt deze vervolgens goed, of af).
De inhoud van groepen is niet zichtbaar voor leden die geen lid zijn van de groep.

In de groepen is er een mogelijkheid om documenten te delen, of om een gesprek te starten middels het forum.

Aanmelden voor een groep
Aanmelden voor een groep kan door op 'lid worden van de groep' te drukken en vervolgens op de oranje button 'lid worden' te klikken. Bij open groepen ben je meteen lid; bij besloten groepen duurt het even voordat de aanvraag is goedgekeurd, of afgekeurd.
 

Document toevoegen
Een document toevoegen in de groep kan door naar het tabblad 'documenten' te gaan. Hier klik je op de oranje knop 'voeg content toe'. Hier volg je vervolgens dezelfde stappen zoals onder 'Praktijkvoorbeelden' staan, om een document toe te voegen.

Let op: bij het toevoegen van een document wordt geen 'laadbalkje' getoond. Afhankelijk van de grote van het document en de internetsnelheid kan het even duren voordat deze geüpload is. Vernieuw daarvoor de browser niet, of ga tijdens het uploaden naar een andere pagina. Dit breekt de upload af. Heb je problemen een document toe te voegen? Mail naar community@crow.nl.

Forum
Via het forum kan je in gesprek gaan met andere groepsleden. Door op een gesprek te klikken kan je onderin reageren op het gesprek.
Een nieuw gesprek starten kan via de knop 'Start nieuwe discussie' rechts in beeld.Overige functies

Favorieten
Op verschillende pagina's zie je rechts in het blauwe balkje een sterretje staan, door hierop te klikken kan je een pagina als 'favoriet' aanduiden. Deze pagina is dan makkelijk terug te vinden door op 'mijn profiel' naar 'mijn favorieten' te gaan.

Zoeken
Bovenin vind je een zoekfunctie. Vul hier minimaal drie letters in (geen lidwoord). Je kan via de zoekfunctie ook naar leden zoeken.
Berichten liken/delen
Onderaan verschillende pagina's, of bij forumberichten is het mogelijk om de pagina te 'liken' of om deze te delen via sociale media. Liken kan door op het duimpje te drukken. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn. Delen via LinkedIn of Twitter gaat met het bijbehorende logootje.

Overige vragen
Heb je verder nog een vraag over de community die hier niet bij staat? Neem contact met ons op via community@crow.nl.
©2020 All rights reserved Privacy verklaring -
Cookie verklaring -
Disclaimer -
Voorwaarden -
Beheer door
Scroll naar boven