2020

Hier vind je de gehouden bijeenkomsten van 2020.

Beheersystematiek aan de slag middagen

28 januari en 6 februari
Alphen aan den Rijn en Friesland

Tijdens de Beheersystematiek aan de slag middagen in Alphen aan den Rijn zaten weg- en groenbeheerders (en nog veel meer) bij elkaar om de nieuwe beheersystematiek door te nemen.

(Online bijeenkomst) Kwaliteit op maat

23 april

Steeds meer gemeenten zijn bezig rekening te houden met de beleving van de bewoners. Maar iedereen is nog zoekende. De gemeente Delft heeft al onderzocht wat bewoners in de verschillende wijken belangrijk vinden in de openbare ruimte (beleving). Op basis daarvan gaan zij nu gedifferentieerd beheer toepassen. De bijeenkomst is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.
 

Webinar: Wat kan IMBOR voor jouw organisatie betekenen

14 mei
Het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) is dichterbij dan je denkt. Binnen enkele jaren zal namelijk iedereen die informatie bijhoudt over de fysieke openbare ruimte, gebruik gaan maken van het IMBOR.
De webinar is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.

(Online bijeenkomst) Succesvol starten met slim beheer openbare ruimte

26 mei

Tijdens deze bijeenkomst kwamen een aantal manieren voorbij over hoe te starten met assetmanagement. De hoofdvraag tijdens deze bijeenkomst was: Assetmanagement is veranderen, maar hoe verander je een organisatie met mensen? Aanvullende vragen kwamen ook aan bod, zoals: Hoe zet je de eerste stap? Hoe bepaal je waar je aan gaat werken en hoe krijg ik mijn collega’s en het bestuur mee in deze ontwikkeling.
De bijeenkomst is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.

Kansen vervangingsopgave: Het verbinden van boven- en ondergronds beheer

7 juli

Dat we met elkaar voor grote opgaven staan in Nederland is ondertussen wel bekend. De grote vervangingsopgave, de energietransitie, klimaatverandering, om er maar een paar te noemen. Realiseren we ons voldoende dat de organisatie van de bovengrond en die van de ondergrond nauw met elkaar verbonden (moeten) zijn? Welke rol heb je daarin als beheerder? Hoe kunnen partijen die met deze onderwerpen bezig zijn, beter en integraler samenwerken?
De bijeenkomst is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.

Online bijeenkomst: Maak samen ruimte

10 juli

Hoe om te gaan met de 1,5-meter samenleving in de openbare ruimte
Sinds enkele weken is het gebruik van de openbare ruimte weer aan het toenemen. Na de eerste versoepeling van de coronamaatregelen gaan mensen er vaker op uit en wordt het steeds drukker. Tegelijk dient het publiek nog wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Er moet daarom goed worden gekeken naar de mogelijkheden. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen gemeente Nijmegen en Rotterdam hoe zij aan de slag zijn gegaan met dit vraagstuk, vanuit proactief en reactief beleid.
De bijeenkomst is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.

(Beeld)kwaliteitsinspectie door videoherkenning en laserdetectie

29 september

Er wordt heel wat geïnspecteerd in de openbare ruimte: beeldkwaliteit, weginspecties, objectinventarisatie, schouw en ga zo maar door. Nieuwe technieken maken het mogelijk om informatie geautomatiseerd te verzamelen via videobeelden en laserdetectie. Op deze bijeenkomst vertellen gemeente Utrecht, Cyclomedia en adviesbureau Arcadis over de nieuwste mogelijkheden om data in te winnen, via slimme algoritmes te analyseren en toe te passen in het beheer van de buitenruimte.
De bijeenkomst is terug te kijken in de groep 'video's en webinars'. Deze groep is voor partners van CROW Levende Stad.
©2020 All rights reserved Privacy statement -
Cookie statement -
Disclaimer -
Voorwaarden -
Beheer door
Scroll naar boven